Перший Мільйон Найважчий. Чисті активи на 1 січня 2014 року

Перший Мільйон. Чисті активи на 1 січня 2014 року

[pull_quote_center]В своїй карті особистого розвитку сформулював ключову фінансову ціль наступим чином: в 35 років в мене має бути перший мільйон + 50 тисяч гривень чистих активів.[/pull_quote_center]

Чому саме така  цифра, а не рівно мільйон ? Якщо всі ці кошти будуть приносити проінвестовані і приноситимуть пасивний дохід, то при 16% річних вийде 14 000 грн місяць пасивного доходу. Аналітика показує, що така сума повністю покриває  мої скромні особисті життєві витрати в Києві.

Звичайно, маса факторів може відкоригувати ціль. Інфляція, курс грн/дол, друга половинка, діти, банда (в смислі що доведеться емігрувати якщо все стане «Білорусь»), здоровя. Але наразі не варто про це думати.

Настав Новий, 2014 рік, і гарний момент символічно почати моніторинг результатів саме 1 січня, типу як New Year Resolution виходить.

Буду відкрито писати про свій шлях до персональної вершини на блозі, щоб довести що це взагалі можливо в Україні досягти чесним шляхом не порушуючи заповіді «не вкради» і “не вбий”.

Велике питання чи «не вкради» сплату абсолютно всіх податків ? Тут я керуюсь трьома міркуваннями:

  • Цитата з рішень Верховного Суду США у справі Gregory v. Helvering 293 U.S. 465 (1935) і Boulware v. United States, 06-1509 (2008) щодо права платника податків їх зменшувати легальними методами.  «We have also recognized that the legal right of a taxpayer to decrease the amount of what otherwise would be his taxes, or altogether avoid them, by means which the law permits, cannot be doubted.’”
  • Ставки 5% з обороту ФОП (фізична особа підприємець) є цілком адекватною, її просто і зручно платити.
  • «Не вкради» швидше означає без хабарів, брудніх тендерів і фінансових афер типу МММ чи Еліти центр

Отже, в моєму HomeMoney є 5 класів рахунків

АКТИВИ

Готівка

Рахунки в банках

Депозити (насправді це Інвестиції, але не знаю як в HomeMoney переназвати)

Контрагенти (маленькі суми, які хтось комусь позичив, мої розрахунки з NGO, з роботою і т.д)

ПАСИВИ

Кредити (на сьогодні нуль).

[quote_center]Активи мінус Пасиви = Чисті Активи. Саме цей показник а не дохід чи щомісячні заощадження є ключовим параметром фінансового здоровя сімейного бюджету.[/quote_center]

[pull_quote_center]Мої чисті активи на 01.01.2014 склали 30 632 грн.[/pull_quote_center]

Якась сума завжди потрібна на рахунках для поточних витрат, решта грошей має працювати на власника. Структура моїх інвестицій на сьогодні

Структура інвестицій на 01_01_2014

ПриватБанк Копілка – там я поки накоплюю резервний фонд, який за рекомендаціями гуру домашніх фінансів має покривати хоча б 3 місяці витрат. (а для літніх людей і багагодітних сімей і всі 6). Власне накопиченням резервного фонду я займався останні місяці і повністю ще ця задача ще не закрита. З кожного надходження на мою основну картку 200 грн автоматом йдуть в копілку. Плюс разові заощадження.

Брокерський рахунок – рахунок для торгівлі акціями в Драгон Капітал, де зараз нічого немає. Український фондовий ринок в певний момент перетворивсь на казіно, а потім це казіно покинули всі гравці. Якось окремо напишу по інвестиціям на укр фондовому ринку.

Сім Зірок – перший і єдиний Peer-to-Peer Landing сервіс в Україні. В перспективі можна заробляти більше депозиту (зрозуміло що з більшими ризиками), поки я туди завів небагато грошей. І вже встиг позичити кошти на модернізацію швейного виробництва  🙂

Найскладніше з частками в Бізнесі, бо це величина дуже умовна. Я вирішив себе не тішити золотими горами, і оцінив свою поки єдину свою частку в капіталі компанії в мега консервативні 3 грн.

Я виписав цілі на рік і на квартал на сторінці Як стати Мільйонером. 

Приєднуйтесь до Клубу Майбутніх Мільйонерів і додавайте свої фінансові цілі на цю сторінку 🙂