Як отримати довідку про доходи онлайн в “ДІЇ”

Україна впевнено крокує в напрямку діджиталізації і, ми певні, зовсім скоро матиме  почесне звання Цифрової держави – світового лідера 🙂

До чого це? А до того, що українці – фізичні особи – навіть довідку про доходи декілька останні років можуть отримувати не в органах ДПС особисто, а онлайн. Ще і кількома способами.

Як отримати довідку про доходи онлайн через Електронний кабінет платника податків

Треба подати запит та отримати відповідь «Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків», засвідчену кваліфікованою електронною печаткою ДПС. Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом документа, виданого контролюючим органом у паперовій формі.

Як отримати довідку про доходи онлайн в “ДІЇ”

Лінк на “ДІЯ” (веб-портал): https://diia.gov.ua/.

Вам потрібно знайти “довідку про доходи” або через пошук, або через Каталог Послуг, з вказанням потрібного терміну. Подати запит, почекати кілька хвилин і отримати довідку. Зауважте, що документ буде таким самим, як і в особистому кабінеті ДПС, для нарахування використовується один і той же реєстр.

Дивіться, як отримати довідку про доходи фізичної особи онлайн за пару хвилин у “ДІЇ”, у наступному відео:

Навіщо вам може бути потрібна довідка про доходи?

– перевірити себе перед подачею щорічної декларації;

– дізнатися, що є в податковій по вашим доходам;

– для підтвердження доходів при поданні на візу;

– при будь-яких інших запитах, для банків, фінмоніторингу.

Для тих, хто готовий подавати декларацію за минулий рік, ми також вже підготували відео, а тут детальна стаття минулого року.

Успіхів і разом до перемоги!