Приватні школи Львова

приватні школи Києва - як обрати

Проект iPlan Kids “Скільки коштує виростити дитину для українських батьків”. 

Стаття 2.2: Приватні школи Львова

Пенал, біла сорочка, щоденник, альбом…Підготовку до школи часто асоціюється із канцелярським приладдям та формою. Ми так ретельно вибираємо ранець із зображенням улюбленого героя нашого сина чи білу в зелену крапочку папку для зошитів доньки, що вибір школи покладаємо на свою “прописку”, сусіда або інтуїцію.

У деяких батьків вибір зводиться до правила вибору місця під супермаркет: локація, локація, локація. Тим більше що з 2018 МОН розробило порядок згідно “Закону про освіту”,  яким дитині гарантовано навчання в школі за місцем проживання.

Та чи не є вибір навчального закладу найважливішим у підготовці до школи?

Молодша школа – це не  стіни з червоним дерев’яним паркетом, молодша школа – це можливості та територія розвитку, на якій ваша дитина проведе найближчі чотири роки. Саме вам обирати, за що платити наступні чотири роки: щомісячний ремонт класу та харчування за схемою «держстандарт для всіх» чи “soft skills та персональний розвиток для дитини?

Останнє сьогодні пропонують приватні школи, в цій статті ми зібрали для вас інформацію про приватні школи Львова.

Тож, якщо ви ви думаєте не лише про колір пеналу, то куди піде вчитися ваша дитина? Можна звичайно орієнтуватися на рейтинг шкіл Львова за результатами ЗНО 2017 року, але ж це тільки одна дуже обмежена методологія. Було добре подумати про такі фактори:

  • логістика в школу і назад, можливість подовженого дня
  • міжнародні та національні рейтинги
  • ціна
  • філософія школи та навчальна програма
  • ремонт та технічне обладнання

Зоя Литвин, засновниця громадської спілки «Освіторія»

Якщо говорити про українські школи, мабуть, єдиною міжнародною винагородою є рейтинг Microsoft ShowCase School, і в Україні вже є декілька шкіл, які увійшли в сотню найіноваційніших шкіл світу. Взагалі було б чудово, якби було більше міжнародних рейтингів, спрямованих скоріше на цікавість, результативність та заловолення від навчального процесу для дітей в школах і менше – на оцінки цих дітей.

Поки що українські школи не настільки розвинуті, щоб мати мережі. Хіба що є кілька шкіл, що мають дві локації, але це не зовсім мережа. Скоріше, це окремі будівлі для початкової та старшої шкіл.

Нещодавно почати з’являтися перші приклади мереж. Наприклад, школа КСДШ є у Львові та Києві. Справжньою мережею за кількістю відкритих шкіл поки що можна назвати лише Think Global. Сама ідея непогана, але при цьому, оскільки це франшиза,  одна школа дуже відрізняється від іншої. І було кілька випадків, коли я радила заклад знайомим і виявлялося, що школа, яка у них ближче біля дому, зовсім неякісна та не відповідає глобальній ідеї школи. Але сподіваюся, що з часом це налагодиться.

Подивимось на приватні школи Львова на карті, адже місце має значення!

Приватні школи Львова – порівняльна таблиця (ось лінк на повний файл)

P.S Сімейний Бюджет висловлює вдячність журналістці Ользі Кириленко за допомогу, ми разом шукали і порівнювали приватні школи Львова. Ілюстрації: дизайнер Вікторія Бардо.

Ця стаття є другою в циклі статей iPlan Kids. Першою була “Как родители могут написать жизненный сценарий для своих детей”

Ми досліджуємо тему скільки коштує виростити дитину для українських батьків, далі буде…