Калькулятор шкідливих звичок

Калькулятор шкідливих звичок вже давно є на англомовних сайтах, тепер його адаптовано і до українських реалій. І невипадково, адже за даними Державної служби статистики українці витрачали на цигарки та алкоголь 3.1% від сукупних витрат домогосподарства у 2017, що майже вдвічі більше ніж на відпочинок та культуру!! В середньому цю цифру по офіційній статистиці можна оцінити в 221 грн на місяць.

Спеціально для тих хто багато витрачає на шкідливі звички Сімейний Бюджет створив Калькулятор шкідливих звичок. Ви можете за 30 секунд оцінити скільки коштує звичка на рік та що буде якщо інвестувати ці кошти в недержавний пенсійний фонд до 60 років.

Наприклад ціна поганої звички на 221 грн/місяць це 482 тис. грн у власному фонді, якщо вам 30, а пенсія буде у 60 років!

Три пляшки-бокали пива на тиждень обійдуться людині в 867 тис грн. власного пенсійного фонду, якщо пити його ще 30 років до 60!

І це при тому що Калькулятор шкідливих звичок не враховує шкоду для здороі’я, хвороби та витрати на лікування!! Зробіть правильні рішення задля своєї забезпеченої і щасливої пенсії