Інсайдери та їх роль для інвестора

Інсайдери приймають участь у формуванні ринкових тенденцій та впливі на настрої інвесторів. Чи можливо цим скористатися для того щоб отримувати більший дохід?

  Інсайдери приймають участь у формуванні ринкових тенденцій та впливі на настрої інвесторів. 

  Інсайдери – це особи, які мають глибоке розуміння діяльності компанії, стратегії та фінансового стану завдяки посадам в організації. Ця категорія охоплює високопоставлених керівників, членів правління та працівників, які мають доступ до непублічної інформації. Ці особи знайомі з інформацією, недоступною для широкої публіки, що робить їхні рішення та дії потенційними індикаторами майбутнього компанії.

  Коли людина реєструється у брокера, то одним з питань буде чи не є ви такою особою, так як інсайдерські транзакції є законними, тільки якщо вони відповідають правилам, встановленим SEC.

  Інсайдери мають привілей купувати чи продавати акції власної компанії з дотриманням певних юридичних обмежень і вимог до звітності. Купівля інсайдерами може свідчити про їхню впевненість у майбутніх перспективах компанії, що потенційно може вплинути на сприйняття ринку. Продаж навпаки.

  Відслідковувати активність інсайдерів можна за допомогою чималої кількості ресурсів. Інсайдери зобов’язані сповіщати SEC про свої транзакції, тож це є публічна інформація, яку можна побачити наприклад на ресурсі finviz.

Чи можливо цим скористатися для того щоб отримувати більший дохід? 

– Реакція ринку на інсайдерські транзакції може бути досить різною.  Ринок може бути незгоден з позицією  управління компанії. 

– Інсайдери можуть робити свої угоди тільки після повної звітності перед SEC та іншими регулюючими органами. Ця звітність забезпечує відкритість і прозорість на ринку і допомагає запобігти зловживанням.

– Інсайдери можуть помилятися, їм притаманний ефект упередженності до власної компанії і їхні дії не завжди є гарантією успішних інвестицій.

– Самі ринки можуть бути непередбачуваними, і інсайдерська інформація не завжди вказує на майбутній рух цін. Інші фактори, такі як ринкові умови, конкуренція та макроекономічні фактори, також впливають на результати торгівлі акцій.

– Інвестування за допомогою моніторингу цих ресурсів не дає гарних результатів в довгостроковій перспективі.

Висновок

Навіть якщо ви маєте інсайдерську інформацію, важливо провести додаткове дослідження і аналіз, перш ніж приймати рішення щодо торгівлі. Це може бути складною та досить затратною задачею. Для пересічного пасивного інвестора не має сенсу орієнтуватися на ці дані.

Бонус: Записуйтесь на безкоштовну онлайн – консультацію. Обрати дату та зручний час для зустрічі в моєму календарі онлайн: https://calendar.app.google/ELsm2BvtvKHcXg299

Автор: планер iPlan.ua, Наркевич Семен