Фрідом Фінанс: практичний досвід співпраці

Про особливості участі в ІРО через Freedom Finance Europe, а також про усі переваги та ризики даного брокера ділиться власним досвідом Оксана Балабан – фінансова радниця iPlan.ua 

Фрідом Фінанс Україна – це інвестиційна компанія, ліцензійний учасник української фондової біржі.

У липні 2017 р. Фрідом Фінанс викупив брокера «Укранет» і вийшов на ринок України. Компанія входить в холдингову групу компаній Freedom Holding Corp., що зареєстрована в Лас Вегасі.

Зазначу, що ФФ не має ліцензії SEC і відповідно не надає послуг американцям. В жовтні 2019 року Freedom Holding Corp. вийшла на біржу NASDAQ, де її акції торгуються під тікером FRHC. На сьогодні капіталізація компанії складає майже 4 млрд. дол.

У холдинг також входить компанія Freedom Finance Europe, яка зареєстрована на Кіпрі у 2013 році і має ліцензію кіпрського регулятора Cай-SEC (Cyprus Securities and Exchange Commission)

Рахунки Українцям для доступу на світові фондові ринки відкриваються саме в кіпрському філіалі. Надає доступ до найбільших світових бірж Америки, таких як NYSE, NASDAQ, бірж Азії та Європи.

Фрідом є єдиним брокером для українців, який надає доступ до первинного розміщення акцій (ІРО) світових компаній.

Брокер Фрідом Фінанс в Україні має брокерську, депозитарну та дилерську ліцензії, є учасником укр фондової біржі. Через нього можна купити ОВДП, єврооблігації і корпоративні облігації.

Про особливості участі в ІРО через Freedom Finance Europe, а також про усі переваги та ризики даного брокера – у відео на YouTube-каналі Сімейний бюджет

Оксана Балабан
Фінансова радниця iPlan.ua
Авторка блогу pro.finance та Про фінанси простими словами