Як вивести кошти за кордон з українського банку за допомогою Wise?

Wise останнім часом не охоче працював з Україною, бо українці є клієнти з підвищеним ризиком: то адресу помилково вказують європейську, то джерело доходу не  підтверджують)
При цьому попит на Wise серед українців залишається великим. Розробники Wise думали-думали і все ж таки придумали, як не мати справу з українськими клієнтами, не втрачаючи доволі вагомий ринок. Все ж таки найбільша країна Європи!

Презентуємо вам нову функцію Wise, яка доступна в Україні. Про неї ми дізналися від наших клієнтів. Спосіб протестили, тепер можемо поділитися з вами.

Як перевести гроші за кордон з українського банку, коли swift не працює?
1. Для цього потрібно мати валюту на рахунку українського банку
2. Зареєструватися в Wise. Можна навіть з українською адресою.
3. В меню Wise натиснути кнопку SEND- an account outside Wise – Same currency (euro) – реквізити Interactive Brokers – Google Pay
Замість реквізитів Interactive Brokers можна використовувати реквізити інших рахунків. Ми тестили поповнення інших платіжних систем. Висновок – працює!
За інформацією на сайті Wise Google Pay працює лише при умові встановленої версії 3.13.1 (або більш нової) додатку Wise для Android. З Apple Pay на жаль не працює, або ми не знаємо про вдалі кейси.

При поповненні Interactive Brokers таким способом ОБОВ’ЯЗКОВО вкажіть номер свого акаунту в Interactive Brokers.

Поки протестили тільки поповнення в євро. Комісія складає 0,51%. Якщо у вас вже є досвід поповнення в доларах, напишіть в коментарях.

Що робити, якщо Wise обмежив ваш рахунок, у зв’язку з тим, що ви не змогли підтвердити адресу?

1. Змінити адресу на українську
2. Підтвердити українську адресу. Найпростіший спосіб – за допомогою довідки з Монобанку.
3. В головному меню з’явиться кнопка SEND і можна діяти за інструкцією вище.


Зверніть увагу, що поповнення здійснюється в межах діючих лімітів НБУ – 100 тисяч гривень в еквіваленті з одного банку на одну особу. До того ж не всі банки дозволяють здійснити вивід коштів таким чином. Найпоширеніші банки, які використовуваються – це Монобанк, ПУМБ, Украгазбанк.

 

Фінансова радниця в iPlan.ua
Інна Броднікова

Instagram https://www.instagram.com/finance4ua/

Telegram https://t.me/finance4ua