У США вийшов новий додаток Score для знайомств людей з хорошим кредитним рейтингом

У США вийшов новий додаток Score для знайомств людей з хорошим кредитним рейтингом

Якщо ви шукаєте побачення, якою буде ваша мінімальна кредитна оцінка? Якщо ви не плануєте позичати цій людині трохи грошей, це досить довільне запитання. Але у світі онлайн-знайомств виявляється, що позитивний кредитний рейтинг має справжню силу.

Ця тенденція почалася минулого року, коли бухгалтер із Бостона додала скріншот свого відмінного кредитного рейтингу до свого профілю Hinge. «Це усе, що мені потрібно було побачити. Може напої наступного четверга?» — відповів їй один потенційний залицяльник. Одна публікація в TikTok отримала мільйон переглядів. Згодом інші покоління Z і міленіуми наслідували її приклад. Це стало трендом.

У День Святого Валентина це стане ще більш масштабним із запуском Score, нової програми для знайомств у США для тих, хто може довести свій кредитний рейтинг від хорошого до відмінного.

Якщо ви одного разу забули оплатити рахунок за газ, приготуйтеся до того, що вас засудять. Але що насправді означає хороший кредитний рейтинг, крім вашої здатності позичати за конкурентними ставками? Багато залежить від типу стосунків, яких ви прагнете.

Якщо ви шукаєте довгострокового кохання, високий кредитний рейтинг може бути запорукою стабільності (ви можете оплачувати рахунки) і надійності (ви оплачуєте їх вчасно). І саме зараз, коли борг споживачів у США досяг рекордного рівня, це також є ознакою відповідальності (ви не взяли більше боргу, ніж можете впоратися).

Цікаво, що дослідження Федеральної резервної системи США в 2015 році визнало, що люди з високим кредитним рейтингом більш схильні до встановлення відданих стосунків.

«Хто знає, можливо, вони також будуть регулярно виносити сміття», — каже Люк Бейлі, виконавчий директор американського фінтех-клубу Neon Money Club, який стоїть за додатком для знайомств. Він описує це як соціальний експеримент, хоч і з фінансовою освітою.

Неодруженим доведеться пройти перевірку кредитоспроможності Equifax, щоб зареєструватися в Score, і будуть прийняті лише ті, хто набрав більше 675 балів (у США найвищий бал становить 850). Точне число не відображатиметься у вашому профілі, але кожен, хто проведе пальцем праворуч, пройде той самий тест.

Якщо вас не виберуть, вас не кинуть на призволяще — програма надаватиме всілякі поради, які допоможуть отримати гарну кредитну історію.

Кредитні бали є важливим фінансовим паспортом для дорослого життя. Наприклад, щоб отримати іпотечний кредит на покупку житла в США треба виконати ряд завдань. Сьогодні ви навіть не можете орендувати його, не пройшовши все більш обтяжливу кредитну перевірку. І хоча Score орієнтований на масовий ринок, тенденція більшого розкриття фінансової інформації відрізняє їх від інших додатків для знайомств.

А ви б зареєструвались у Score?

Матеріал підготувала фінансова планерка IPlan.ua Юлія Бабенко