РОБОТА НА СЕБЕ – МІЙ ПЕРШИЙ РІК

РОБОТА НА СЕБЕ – МІЙ ПЕРШИЙ РІК 

Півроку тому я написав про враження від роботи на фрілансі. Пора підбити підсумки та подивитись на результати всього року :

РОБОТА НА СЕБЕ – ВИСНОВКИ

  • Відбувся неймовірний прогрес облаштування робочого місця вдома))) 
  • Робота на себе це класні відчуття – якщо не ставити ціль максимізації прибутку. Для життєвого колеса балансу фріланс – це дуже позитивно. Але робоат на себе це також сильна самоорганізація та дисципліна!
  • Є втрати в глибокій професійній експертизі за відсутності довгих проектів. Вони зрівноважуються більш широкими знаннями завдяки проектам протягом року у десятку різних компаній (2-3 тижні у кожній) та навчанням за кейсами.
  • Став розбиратися з відео контентом, фб рекламою та маркетинговою аналітикою і це цікаво).
  • Більше часу з Віолеттою та маленьким Ярославом, в обідній басейн вже ходимо втрьох)

чим займаюся:

1 КОНСУЛЬТАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНИХ КОМПАНІЙ

З Нового року я наважився і перестав брати проекти пов’язані з управлінською звітністю! Це було важко відмовитись від затребуваної послуги, але необхідно для професійного росту і нових продуктів.

У 2018-2019 пріоритетом будуть проекти під кодовою назвою “Investment upgrade” для власників ІТ компаній. А також супровід M&A і послуга найму фін менеджера. По найму пора патентувати мою  авторську систему тестування, бо % успішних прямує в діапазоні 80-100%.

По старій дружбі веду фінанси однієї сімейної компанії в Каліфорнії. Хоча мабуть від ще однієї компанії не відмовився б, подивимось.  

По новій дружбі ще веду фін результат крутої інноваційної юр фірми.

2  Планування по сімейним фінансам та інвестиціям в IPLAN.UA

Півтори роки тому ми з В’ячеслав Масленников заснували цей проект, в якому допомагаємо клієнтам з сімейними цілями та інвестуванням (по всьому світу та в Україні). Фінансова грамотність це базовий рівень, ми ж багато розповідаємо і пишемо про фінансову мудрість.

Що можно сказати – легко бути одним із лідерів на манюсінькому ринку, який тільки народжується))

Я прочитав книгу “Small giants” і сплю спокійно). Мантра росту виручки і захоплення ринку не єдина. Є успішні бізнеси у сімейному партнерському форматі з власною філософією.    

Є перші відгуки задоволених клєінтів на www.iplan.ua/clients

П’ята частина клієнтів це українці в США та ЄС,  робимо їм фін. планування окрім податків. Виходить win-win бо аналогічні послуги фін радника там в рази дорожчі!

Клієнти найчастіше приходять із запитом “куди інвестувати??”, але Слава дуже влучно сформулював наш підхід “Сначала планируем, потом инвестируем”.

Коштів проінвестовано – NDA. В Україні хіт гривневі ОВДП, на Заході ETFs по типу AOM або їх комбінація. З наступного року для українців взагалі мають зняти обмеження по суммі річних інвестицій за кордон і не буде обмеження в 50 000$.

Ми допомагаємо правильно і нудно підходити до західних інвестицій – 15-25 років, 6%-8% річних в помірних портфелях. І дивитися на них як на пенсійний чи освітній фонд.

Серед бізнесу в Україні (ризик!) нашим клієнтам приглянулись інвестиції в електрокари.  

Я визначив для себе основну зону для покращення сервісу на наступні 6 місяців: навчитись допомагати клієнтам не приймати погані фінансові рішення!! Бо діяти по плану простіше, а от побачити всі недоліки, побороти емоцію, не віддатись хайпу – складніше.

3) проводжу МАЙСТЕР КЛАС Сімейний фінансовий iPlan: від депозиту до біткойн

Як не дивно, але цей семінар перетворився на популярний освітній продукт!

Раз на місяць він проходить в ІТ компанії або їжджу в обласний центр з відкритим виступом..  

В серпні такий тренінг буде в компанії №1 на ІТ ринку України (ДОУ топ-50). Компанія номер 2 з цього рейтингу теж цікавиться на осінь. Є надія до кінця року на Великий шолом))

Окрім того поставив амбіційну ціль: виступити у 22 великих містах до кінця 2019 року. Вже був у 7, у серпні Ужгород. Якщо цікаво що це за звір, то ось https://simeinyi-budzhet.ua/mk-iplan/

4) Соціальний проект для українців  “СІМЕЙНИЙ БЮДЖЕТ”

Влітку проект досяг аудиторії 10 000+ читачів/міс. Наступний етап:100 000+..

Моїх грошей та часу вже не вистачає, тому Евген Рябцев очолив напрям фандрейзингу і буде шукати гранти. Якщо у вас є знайомі супер експерти з грантів, тегніть їх будь ласка у коментарях.  

Ціль: Створити джерела доходів, щоб проект став sustainable. Мати постійну віддалену команду, включно з 1-2 професійними фін. журналістами. Якщо у вас такі є, порекомендуйте в коментарях будь ласка. Як тільки будуть гранти, почнемо співпрацю.

Ще було 10 безкоштовних виступів для студентів, могилянців, школи мам, християнської громади Ірпіня, співпраця з вузами.

5) Навчився проводити гру ЖИТТЄВИЙ КАПІТАЛ, це як Кеш флоу, тільки більш адаптовано до реалій України. Ігрове навчання основам персональних фінансів.

ВИКЛИКИ

  • Працювати більш менш можна тільки, якщо відключити нотифікації і заходити в месенджери пару раз на день 🙂
  • Робоат на себе потребує концентрації. Як правильно розподілити час між проектами – з цим наразі є проблеми. В дуже класному документальному фільмі про Баффета його і Гейтса попросили написати only one thing that they each felt attributed most to their success. Обидва написали ФОКУС!

А як ви визначаєте для себе що буде в найвищому пріоритеті роботи наступні 6 місяців?

Дохідність? Сумнівно, я б тоді досі управлінськими звітами займався)

Потенціал росту? Але ж ріст не завжди корелює із задоволенням від роботи.

Наскільки подобається? Є ймовірність залишитись без доходів.

Мені от наприклад дуже хочеться написати в цьому році книгу “Малюк і Бюджет”. Але за перші 6 місяців є тільки 10 сторінок і обкладинка((

ПЛАНИ

  • Вчитися казати “ні”.
  • З вересня вт, ср, чт їздити працювати в власному міні офісі в Unit City. Хочеться оточення і екосистеми і для розвитку бізнесу, і для власного навчання, вдома цього не вистачає.
  • Створити розподілену команду на 4-7 людей.

Робота на себе це і книги, пішов перечитувати Jason Fried про принципи remote роботи!