Інвестиції в криптовалюту для чайників

Інвестиції в криптовалюту для чайників (5 хв відео)

Також я знайшов хорошу статтю, яка підсумувала ризики інвестиції в криптовалюти, окрім їх непередбачуваності:

Хоча біткойн не можна підробити, його можна вкрасти або втратити. Для доступу до електронних грошей використовується електронний гаманець – файл на комп’ютері користувача. Якщо забути пароль до гаманця – біткойнами з цього гаманця не вийде скористатися. Вони назавжди випадуть з обігу, і загальне число біткойнов стане менше, а всі інші біткойни трохи дорожче. Якщо зловмисник отримає доступ до електронного гаманця (вкравши пароль, наприклад) – він зможе перевести всі гроші з гаманця на свій рахунок. А транзакції незворотні. Тобто навіть якщо є всі докази, що біткойнов скористався не їхня власник; транзакцію скасувати неможливо, біткойни змінили власника назавжди.

Є істотні відмінності біткойнов від традиційних валют і золота. Готівкою можна сплатити будь-який товар. Якщо говорити, наприклад, про долар США, то абсолютно всі долари, випущені в США, до сих пір можливо використовувати в якості засобу платежу, навіть якщо купюрі більше ста років …

Відсутність будь-яких грошових реформ, що перетворюють долари на нічого не вартий папір це теж одна з причин довіри до долара, поряд з тим, що економіка США найбільша і розвинена. Біткойнов же можна оплатити тільки той товар, продавець якого готовий прийняти біткойни. Поки їх не так багато. Тобто немає загального визнання, характерного для традиційних грошей. Проблема вирішується шляхом обміну біткойнов на традиційні валюти – а це додаткові витрати і додаткові операції, що далеко не завжди зручно і вигідно.

Якщо порівнювати біткойн з золотом, то у біткойн немає альтернативного застосування, як у золота. Золото ж, якщо не розглядати його як міру вартості, має застосування в ювелірних виробах і в промисловості.

Нарешті добре сказано про інвестиції в криптовалюту на сайті bitoin.org

Криптовалюти – це зростаюча екосистема інновації, а також бізнес можливостей, які тим не менш тягнуть за собою і ризики. Немає ніяких гарантій, що біткойн продовжить рости, навіть якщо до цих пір він розвивався дуже швидкими темпами.

Інвеститції в криптовалюти часу і ресурсів вимагають підприємливості. Є різні способи заробити гроші, такі як майнінг, спекуляція або старт нових ділових проектів. Всі ці методи є висококонкурентними і без гарантії отримання доходу. Правильна оцінка витрат і ризиків, які супроводжують такі проекти, повністю лежить на вас.

P.S Нагадаю що недавно на Сіменойму Бюджету було міні-дослідження “ІСО: переваги, ризики та регуляторні заходи”

P.S2 Якщо вас не злякали ризики, то історія голандця який продав все майно задля інвестиції в криптовалюти саме для вас)))