Kinder Бюджет або Витрати в Перший Рік Життя Малюка

Kinder Бюджет або Витрати в Перший Рік Життя Малятка

Вагітність та народження дитини – не тількі найприємніші моменти в житті родини, але й також часи, що потребують реальних грошових витрат. Звісно, що гроші – це достатньо делікатне питання, адже кожен живе за власними доходами. Хтось може купити дизайнерське ліжечко за 5000 грн., а хтось буде радіти ліжечку за 200 грн., придбаному на Kidstaff.

Взагалі, дуже цікаво коли в мить світ кількох дорослих людей повністю зосереджуються на одному крихітному створенні. Потреби маленької людинки відсувають на другий план все те, що здавалося раніше таким значущим і навіть першорядним…

Отож, чому б нам не пробігтися по складовим Kinder-бюджету? Гайда з нами!

Можливо перший рік життя малюка не самий витратний в бюджеті родини, адже попереду садочок, збори в перший клас, випускний, навчання в університеті, весілля та багато-багато цікавих та важливих подій.

Але саме в цей час «новоспечені» батьки відкривають для себе цікавий та новий світ індустрії дитячих товарів, тому сімейний бюджет або значно скорочується або розширюється до нескінченності, в залежності від Ваших можливостей. Звісно, що є якийсь мінімум, але верхньої планки немає.

Що ж, почнемо з найважливіших витрат, до яких сміливо відносимо:

 коляску, яка сміливо посідає найвище місце серед найдорожчих перших дорогих покупок, адже вартість дитячого транспортного засобу в нашій країні стартує з 1100 грн.

ліжечко. Звісно, можна знайти недороге гривень за 500, але ж це Ваша дитинка та її здоров’я. Тому будьте готові віддати близько 900 грн. за гарантію якості та екологічні матеріали.

перші одежинки Вашого малюка. Як стверджують досвічені мами, купувати одразу багато одягу для малюка НЕ ПОТРІБНО! Адже він росте дуже швидко, тому речі прийдеться змінювати майже кожен місяць залежно від зросту та ваги Вашої дитинки. Тому цілком можна обійтися трьома-чотирьма пелюшками, парочкою «бодіків», шапочок та «чоловічком», які обійдуться Вам у 300-400 грн. Памятайте про бабусь, які не зможуть залишити малюка без речей на перший час.

необхідний мінімум гігієнічних засобів – памперси, одноразові пелюшки та косметика щомісяця «вимагають» біля 300 грн.

 – витрати на харчування та посуд– ця стаття витрат є індивідуальною для кожної родини, і залежать вони від того на грудному вигодовуванні малюк чи на штучному. Якщо малюк на грудному вигодовуванні, то починаючи з 6 місяця життя мінімально каші, суміші та соки обходитимуться у 250 – 300 грн. щомісяця. Якщо ж дитина на штучному вигодовуванні, то витрати можуть складати від 700 грн. на місяць. Дитячий посуд не таке вже й дороге задоволення – 150 – 250 грн. (дві пляшечки, дві соски, чашка з поїлкою, тарілочка та ложечка).

іграшки – ну як же ж можна обійтися без різних цікавинок для малючка? Зазвичай, більшу частину іграшок та іншої дитячої атрибутики дарують родичі та друзі. Найбільш витратними дитячими аксесуарами є гойдалка та дитячий килимок – 800 грн. і 300 грн. відповідно. Але ці товари мають бути якісними – хороші виробники дають гарантію безпеки для малюка. Хоча на останньому креативні та творчі батьки можуть заощадити зробивши розвиваючий дитячий килимок власними зусиллями.

 – автокрісло. Правила дорожнього руху в Україні забороняють перевозити дитину зростом менше 145 см або молодше 12 років на передньому сидінні без спеціального дитячого крісла. Але навіть за наявності крісла дитину краще все-таки перевозити на задньому седінні – адже так безпечніше та спокійніше. Стартова ціна даного агрегату – 500 грн. Але деякі моделі можуть коштувати і до 3000 грн.

ліки – звісно, що дитину потрібно не тільки годувати, розважати та одягати, а ще й забезпечити медичним супроводом. В середньому, мінімальні медичні витрати можуть складати від 100 до 150 грн на місяць, а максимальні можуть і не хупинитись на позначці в 500 грн.

«мамчини» зручності. Ну як без них? Слінг на кільцях – можна знайти за 250 грн. на різних дошках оголошень. Слінгорюкзак – біля 500 грн. та тих самих дошках оголошень. Пеленальний столик та бігунки обійдуться приблизно в 1000 грн. Не відмовляйте собі і Вашому малюку в зручностях.

– комод, підставка під ванночку, будиночок для іграшок – речі потрібні, але не занадто обов’язкові предмети для дитячої кімнати. Але якщо ж Ви не зможете обійтись без них, то в середньому обійдуться в 1500 грн.

[pull_quote_center]Отже, бюджений варіант першого року малюка обійдеться, в середньому, в 5000 – 6000 грн., але памятайте, що найбільша цінність для малятка не в грошах, а в батьківській любові та турботі!  [/pull_quote_center]

 Автор: Мама Любовь Михальчук для сайту Сімейний Бюджет