Перший Мільйон Найважчий. Квартал 1

Перший мільйон: 3 місяці шляху пройдено.  Час підвести підсумки і поставити нові цілі.

Графік виглядає оптимістично , економічною мовою “чисті активи зросли більш ніж на 100%”. Хороший результат, хоча скептики вірно підмітять  – з нуля рости легко 😉

чисті активи кв 1Якщо ці суми перевести в долари, то темпи росту активів менш оптимістичні. Але мені все одно сподобалась привязка зп до доллара, ніби й турбулентність навколо, а твій гривневий дохід сам по собі швидко росте.

Дисксійне питання чи стаю я при цьому багатшим. В плані поїздки в США чи покупки нового телефону звичайно ні. Але аренда квартири наприклад в грн зафіксована. Ціни кефір та творог поки не зросли на базарі. Згодом мабуть трохи зростуть, але явно не на весь % девальвації. [quote_right]Якщо зарплата привязана до доллара, а в структурі витрат є багато гривнених – то ви стаєте багатші тільки за рахунок росту курсу  !”[/quote_right]

Протягом кварталу часом здавалося, що я забагато витрачаю на благодійність і замало на на розваги. Тут і стають в нагоді чіткі записи, які не оперують з “здається” чи “кажется”.

Квартальні витрати на благодійність склали 5524 грн, що становить 28% від річного бюджету. Трішки овербаджет, але враховуючи активну фазу Майдану – нормально.

Розваги (кіно, ресторани, розважальні івенти, подарунки) склали 3069 грн або 6% від операційних витрат. Ліміту на розваги в мене немає, та думаю можна й більше 3 тис в квартал тратити!

Тепер до цілей.

Pravula_ciley

 [quote_box_center]Забезпечити резерв на депозитах у розмірі 2 місяців витрат (14 000 * 2 = 28 000 грн)[/quote_box_center]

Резервний фонд – це перша рекомендація багатьох гуру домашніх фінансів. З останнього що я прочитав: від 3 місяців (молоді, працевлаштовані, без дітей)  до 6 місяців (передпенсійний вік).

Ціль на перший квартал я виконав з оговоркою що на 31 березня гроші ще не в банку, а в банці були.

[quote_box_center]довести інвестиції через Сім Зірок до 5 000 грн[/quote_box_center]

Не виконано. В першому кварталі в Сім Зірок вклав 2800 грн і зупинивсь через відсутність там інвесторів. Докладу 2200 в другому кварталі. А якщо зявляться інвестори, то й більше, все таки дуже інноваційна для України ідея.

[quote_box_center]Почати відрахування в недержавний пенсійний фонд Лаурус[/quote_box_center]

Через революційні події і загрузку на роботі було не до недержавної пенсії. Ще послухаю семінар від Драгон Капітал 24 квітня і тоді вже почну процес оформлення.

[quote_box_center]Зібрати батькам на машину 25 000 грн[/quote_box_center]

Гроші зібрано, але покупку машини відклали десь на кінець літа. Будучи агресивним інвестором одразу прикупив на ці гроші Мотор Січі – вірю що у нас в перспективі 1-2 роки буде реінкарнація фондового ринку. Чи точніше народження нового, бо те що було – це швидше казіно з декількома фішками.

[quote_box_center]Проінвестуввати мінімум 50% моїх чистих активів щоб вони приносили пасивний дохід [/quote_box_center]

Виконано з допомогою згаданої Мотор Січі і приватівської Копілки

Цілі на другий квартал пишу на сторінці Як стати мільйонером